Kinderopvang

Het kindercentrum ligt midden in het stadsdeel Westerpark en is gehuisvest in een voormalig schoolgebouw aan De Wittenkade 75. Het is een sfeervol gebouw met grote lokalen. Tevens is het een duurzaam gebouw met ramen van dubbel- en veiligheidsglas. De lokalen zien er fris en licht uit met veel natuurelementen.      

Het kindercentrum bestaat uit twee verdiepingen. De ruime babygroepen zijn op de begane grond, zodat de baby’s gemakkelijk naar buiten kunnen. De peuters en de buitenschoolse opvang bevinden zich op de eerste verdieping, waar de peuters vanaf een echt kasteel hun ouders aan de kade kunnen uitzwaaien.

Ikke & Zo kindercentrum is 52 weken per jaar open. Op werkdagen zijn wij open van 7.30 uur tot 18.00 uur. Op de nationale feestdagen zijn wij gesloten.

PEDAGOGISCH WERKPLAN KINDERCENTRUM IKKE & ZO


Een plek om te ontwikkelen

Opvang voor kinderen is meer dan het bieden van onderdak en het voorzien van een maaltijd. Als ouder moet je ervan op aan kunnen dat het kindercentrum meer biedt. Zoals wij van Ikke & Zo dat voor ogen hebben, moet ieder kind zijn talenten kunnen ontwikkelen en is ieder kind uniek in zijn of haar leven. Je moet als kind kunnen leren, delen, met andere mensen kunnen omgaan, normen en waarden leren respecteren, vriendschappen kunnen sluiten en leren wat je grenzen zijn.

De visie van kindercentrum Ikke & Zo

Kindercentrum Ikke & Zo heeft een duidelijke visie op de voorwaarden waar een kindercentrum aan moet voldoen om een gezonde ontwikkeling van een kind mogelijk te maken. Door de grote ervaring en bekwaamheid bij Ikke & Zo selecteren wij alleen pedagogisch medewerkers die kunnen voldoen aan deze voorwaarden. Daarnaast worden de pedagogisch medewerkers ook gestimuleerd en begeleid om onze visie in de praktijk uit te voeren. Wij als kindercentrum Ikke & Zo zullen daarnaast met de ouders in gesprek gaan, hen stimuleren om deze visie te bespreken en zorg te dragen zodat deze gewaarborgd blijft.

Individu & omgeving

Voor de ontwikkeling van het kind is - naast de individuele aanleg - ook de omgeving van belang. De wisselwerking tussen de pedagogisch medewerker en de ouder(s) is daar bepalend in. Kinderen hebben met beide omgevingen te maken, zowel die van het eigen gezin als die van het kindercentrum.

De rol van de pedagogisch medewerker

De P.M. speelt dus ook een hele belangrijke rol in het leven van het kind. Die rol moet zodanig zijn dat de kinderen ook tijdens de opvang zich goed kunnen ontwikkelen en dat ze zich veilig voelen in hun groep en omgeving. Dat vereist een plezierige en veilige omgeving voor het kind. Kindercentrum Ikke & Zo spant zich dan ook in om voor “hun” kinderen een sfeer te creëren die veilig voelt en die de kinderen vertrouwen geeft in hun leventje. Als P.M. geef je het kind het gevoel dat hij/zij zich thuis voelt, gerespecteerd wordt en zichzelf kan zijn. De P.M. begeleidt, ondersteunt en stimuleert de kinderen in hun individuele, leeftijdsspecifieke ontwikkeling. Daarbij gaat het erom de kinderen de mogelijkheid te geven op te groeien tot zelfstandige personen, die zelfvertrouwen en -waardering hebben en sociaal vaardig zijn.

Download hier het volledige Pedagogisch Werkplan Kindercentrum Ikke & Zo.

Inschrijvingen

Voor inlichtingen en inschrijvingen kunt u contact opnemen met Agnes Bakker op tel.nr 06-12597977 of per e-mail a.bakker@ikkezo.nl.

Ikke&Zo


Slide 3 Slide 3 Slide 3 Slide 3 Slide 3 Slide 3
Locatie
De WittenKade 75
Locatie Ikke&Zo
Kinderdagverblijf
Maandag - Vrijdag   07:30 - 18:00
BSO
Schoolweken: ma-di-do 14:30 - 18:00 – wo-vr 12:00 - 18:00
Schoolvakanties: Maandag - Vrijdag 07:30 - 18:00


ikke&zo
Ikke&Zo
De Wittenkade 75
1052 AE
AMSTERDAM
+31 625403595/
+31 612597977

a.bakker@ikkezo.nl
Privacy Statement

Ikke&zo © 2024 - sitemap | algemene voorwaarden| Downloads | Privacy Statement